Home bakken Maiskoek

Maiskoek

340
0
DELEN

Maiskoek

In deze zomervakantie staat bij mij op de lijst om minimaal 1 x per week een nieuw recept uit te proberen. Deze week is dat maiskoek. Deze koek hoeft niet te rijzen en is na ongeveer een uur klaar. Ideaal als je op zoek bent naar een eenvoudig recept en snel klaar wilt zijn in de keuken. Ik wens je veel plezier met experimenteren en opeten!

 

Wat heb je nodig:

  • 90 gram maisbloem
  • 90 gram volkoren tarwemeel
  • 150 ml melk
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels honing (of stroop)
  • 1/3 theelepel zout
  • 1 ei

 

Materiaal:

garde, maatbeker, kom, lepel en ronde bakvorm met een doorsnede van 24 cm

weegschaal

 

Hoe maak je het:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Bloem, meel en bakpoeder zeven en zout in een kom door elkaar roeren.
  3. In een maatbeker de melk afmeten en een eetlepel zonnebloemolie erbij doen. Ei breken en eigeel/eiwit er door heen kloppen met een mixer.
  4. Daarna doe je het melk/oliemengsel bij het bloem/meel in een kom.
  5. Met een garde klop je het net zolang totdat je geen klontjes meer ziet. Je hebt dan een beslag dat nog wel vloeibaar is maar wel dik. Eventueel wat melk erbij doen als je het te dik vindt.
  6. Beslag in de vorm doen en in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten bakken. Even checken of er geen beslag meer aan de prikker blijft zitten. Dan is de koek klaar. Afhankelijk van je oven kan de baktijd langer of korter zijn.
  7. Lekker met een dun laagje roomboter/halvarine erop en met een salade!

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Je kunt je reactie hieronder plaatsen.

Met vriendelijke bakgroet,

Daphne

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.