Home bakken Cake zonder ei

Cake zonder ei

357
0
DELEN

Cake zonder eieren

De laatste tijd ontmoet ik steeds meer mensen die veganistisch eten. Dus zij eten geen vlees/vis/kip en ook geen producten waar melk in zijn verwerkt. Honing ook niet. Wat dan overblijft om te eten? Het is wel even zoeken en creatief zijn met de ingredi├źnten. Zo vond ik een recept voor cake met sinaasappelsap. Ook las ik dat water met bubbels wonderen kan doen als het om rijzen gaat:-)
Voor de zekerheid check ik altijd de etiketten om te zien of er iets in zit wat je als veganist niet wilt eten… Het resultaat van deze cake vond ik redelijk, in ieder geval stukken beter dan een eerdere poging om een veganistische cake te maken. In deze blog lees je het recept om het zelf eens te maken. Durf je de uitdaging aan?

Wat heb je nodig?

  • 260 gram bloem
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel vanille-extract, je kunt ook een halve theelepel vanillemerg nemen
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 360 ml spa rood
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel geraspte citroenschil

 

Keukengereedschap:

garde
2 kommen
weegschaal
lepel
ronde bakvorm met een doorsnede van 24 cm
sat├ęprikker
ovenhandschoenen

 

Hoe maak je het:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Bloem, maizena en bakpoeder + vanillemerg goed door elkaar roeren.
  3. In een aparte kom de suiker, olie en spa rood goed door elkaar kloppen totdat de suiker is opgelost.
  4. Het olie/sparoodmengsel bij bloem/maizena/bakpoeder doen en met een garde goed door elkaar kloppen totdat je geen klontjes meer ziet.
  5. Het mengsel in de bakvorm doen en ongeveer 35 minuten bakken. De cake is klaar als er geen beslag meer aan de prikker blijft zitten.

 

Handig om te weten:
Het beslag is vrij dun als je het in de vorm doet.
Deze cake breekt vrij snel, dus je kunt de cake het beste goed af laten koelen voordat je hem uit de vorm haalt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.